Sjukt spännande dag!! Och natt, då förberedd er på långt inlägg! 

Igår när vi gått och lagt oss drog världens storm in. Det blåste så hela stugan rörde sig, åskan gjorde så sängarna skaka och regnade nästan in. Man var inte super glad över att bo i en trästuga med plåttak och ha ett gigantiskt träd precis utanför som både slog mot taket och var ett möjligt objekt för blixtrarna. Vi gick och la oss redan vid 20.00 men somna först efter 00.00.. 

Sen vakna jag klarvaken vid 5 och visste att klockan skulle ringa om 30 min. Så gick upp och klädde på mig så mycket jag kunde hitta- underställ, fleece, regnjacka, tjocka byxor och gick sen ner till LAPA(stället vi äter och har möten) och vänta på att bli upphämtad. På schemat stod nämligen Fence Patrol så vi åkte runt och kolla elektriciteten i alla stängsel. Fick därmed se lejonen, de "vilda" geparderna, vildhundar och strutsar. Tyvärr var det inte jätte kul då det var sjukt kallt efter stormen så redan efter 35 minuter var vi klara och tillbaka. 

Förmiddagen fick jag den absolut bästa uppgiften hittills, Morning Tour med Enrico!! Det betyder att man åker på en guidad tur med Farmens gäster och matar alla djuren i de stora inhägnaderna. Så först fick vi samla ihop allt kött till djuren och en massa som heter Milipops vilket är en sallig blandning av verkligen allt möjligt som bland annat aporna äter. 

Det vadå två tyska gäster och självklart var jag bara med tyskar som volontärer också, eller en från Schweiz men hon förstod och kunde ju självklart prata tyska också. Så även om turen var på engelska var det många intern skämt på tyska, bara skratta med och lossas som att det regnar typ. 

Vi börja i alla fall med babianerna, dessa är typ ja jag vet inte ens hur många men massor!!! Tydligen förökar de sig som galningar också så snart kommer de inte kunna ha kvar dem pga lagar som säger hur många djur som får vara inom samma hektar. 

Efter babianerna var det lejonmatning!! Snacka om att dessa är mina favoritdjur, så mäktiga och stora. När vi matat hälften av dem var det picknick dags, med RIKTIGT kaffe!!!! Var så ljuvligt att jag drack alldeles för mycket. Under tiden berättade Rico en berättelse om en gäst de haft som skulle stanna 2 veckor på farmen. Efter 1 vecka hade de inte sett han en enda gång så hon som äger gården skickade ut folk för att se vart han var och gjorde. Då hitta de honom bredvid stängslet till lejonen springandes som ett lejon och "umgicks" med dem. De insåg då vad han planerade så de bad honom vänligen lämna gården, dock var klockan mycket så han fick stanna över natten men inte längre. Men så fort personalen gått packade han en väska fylld med kött och tog sats för att hoppa över stängslet, men fastnar i elen och svimmar och faller ner in hos lejonen. Hans vänner son han trott han fått plåstrade dock inte om honom utan rev han istället i bitar och åt upp de han tagit in. Först dagen efter när de insåg att han aldrig checkat ut upptäckte de det förskräckliga och han kremerades och ligger nu begravd inne hos lejonen. 

Efter picknick, lejon och berättelser och matning av sjakaler kom vi fram till vildhundarna. De är 20 st i samma och de låter EXAKT som bitleksaker man ger till hundar. Ljudet de gör är medfött och då de äter fast föda redan från födsel och gör det ljudet gör det att vuxna hundar reflexmässigt spyr upp maten. Dessa djur är även en av få som tar hand om ALLA i flocken, unga som gamla som sjuka. Så när vi slängde in en åsneunge från plattformen(ganska sjukt..) så är det två utvalda som tar den till alfahanen som sen drar den till de unga så de får. Sen fick vi slänga i resten till de andra. Dessa kan för övrigt springa 70km/h 5km i streck och dödar genom att sluta ut organen på en gång. Inte så söta längre... 

De coolaste av dem alla var leoparderna. Helt klart mitt favoritdjur, så tysta och mystiska men helt sjukt starka. De kan med bara sin mun dra 4x sin egen vikt upp i ett träd som är 11 meter högt.. Så vi fick demonstrationer om hur de kastar sig upp och ner i träden. Deras päls sen, helt ljuvlig, vill bara ta med dem hem å titta på... 

Turen avslutades med strutsmatning som jag turligt nog slapp då det innehöll ägg. De åt ur de andras händer(åt lite av deras händer också.. ) och så står Enrico och berättar om hur starka de är. En spark från en struts kan göra hål i plåten på en bil... FUN TO HEAR! 

Full med blod, bajs, sand och allt möjligt skyndade vi tillbaka så vi hann precis till lunchen. Där vi fick den hemska nyheten att en ur personalen som har världens sötaste hund av misstag kört över hunden. Hunden är känd på hela farmen och gården för att den följer sin husse Conrad ÖVERALLT! Första kvällen var den med han och uppe i hans knä hela tiden. Tydligen hade han suttit i bilen och hoppat ur medan de körde som han brukar men på något sätt sprungit in under bilen. Senare på eftermiddagen fick vi veta att han inte överlevt och allihopa blev helt bestörta. Så stämningen ligger verkligen inte på topp nu och kommer nog inte vara det imorgon på avskedsfesten för de som åker hem heller. 

Något som gjorde mig lite gladare var i alla fall att under eftermiddagen hade jag tid med de tre tama geparderna. De skulle få mat, borstas och bara umgås med. Hur sjukt är det inte att mata en gepard genom att ge den köttbiten bara ned handen?!?! Dock fick de väldigt mycket mat så största delen fick vi vänta på att de skulle bli mätta och lata. Tyvärr blev bara en kelvänlig men bättre än inget. De andra två var riktiga bitchar och det sluta med att den ena röt ifrån och halv attackera för att markera låt mig va. Så för att undvika mer ärr skynda vi ut. 

Väl ute ur inhägnaden möter vi en av norskorna som haft tid med babianerna för att lära känna dem men istället blivit totalt attackerad. Om en babian biter dig är det ett testbet för att se vem som är mest dominant. Som om man blir biten ska man stanna upp, lossas som ingenting och inte röra sig. Något hon inte gjorde och blev istället attackerad av ALLA babianer. Så hon blödde från huvudet, var svullen runt ögat och såg allmänt misshandlad ut. Behöver jag tillägga att jag inte gillar babianer?.. Tur är att man alltid har någon från personalen med sig som nu lyckades skydda norskan väldigt mycket och få bort babianerna så hon kunde springa ut. Den tjejen är verklige baboon-woman, sån himla respekt för henne allihopa. 

Ja, det var det lilla för idag. Haha! Tar sig någon ända ner hit, stor eloge. Nu väntar middag och ännu en storm som håller på att dra in. Hörs! 

Kommentera

Publiceras ej