Då var det dags att återuppliva denna gamle vän. Det vankas resa igen och det bara om en vecka. 
Denna gång går äventyret ner till Namibia och Harnas Wildlife Foundation. Precis som förra året åker jag med GoXplore vilket känns helt fantastiskt och tryggt. Ännu mer fantastiskt och som gör mig ännu tryggare är att jag åker tillsammans med Kajsa. 
 
Harnas Wildlife Foundation eller Noas Ark som den också kallas är en familjägd gård som ligger mitt ute på savannen. Vissa av djuren föds på gården men de allra flesta är djur som kommer till gården. Det är allt från överblivna, föräldrarlösa, skadade och skadade djur som på olika sätt behöver hjälp. Gården har funnits i över 35 år och har sen dess tagit hand om över 380 olika djurarter, allt från lejon, geparder, leoparder, babianer, jackaler, antiloper m.m. Djuren tas om hand om professionella och utveckling med djuren sker varje dag genom forskning. En fjärdedel av djuren anses kunna släppas ut i det vilda igen. 
 
Mina uppgifter som volontär kommer gå ut på allt från att förberedda djurens mat, gå på promenader med dem, kolla stängesel, gräva brunnar, städa inhägnader, rida och allt annat som hör hemma och till på en gård. Något av det jag längtar och ser fram emot mest är möjligheten att kunna sova utomhus med några av djuren under stjärnklar himmel. 
 
Så just nu är jag mitt uppe i allt packande blandat med de sista arbetspassen på jobbet. Vet knappt vilket som känns galnast, träffa massa coola djur eller vara över en månad ifrån Leos.. Är ju dock bara borta 3 veckor men tjänstledigheten sträcker sig fram till november, är väl dock inne och dricker kaffe redan samma dag jag kommer hem och jag känner mig själv rätt. 
 
Ska försöka uppdatera er här hemma så gott jag kan dock är internetuppkopplingen sämre på detta ställe än Zimbabwe vilket kan göra det lite krångligt men hoppas att ni får lite info om vad jag ägnar mig åt i alla fall Utöver när jag njuter av allt underbart jag troligtvis kommer vara med om. 
 
SÅ - HEJ & HÅ NU KÖR VI!
Kolla gärna in #harnaswildlifefoundation på instagram om ni vill bli lite avis! ;)